Over Cakes with Curves

De taarten van Cakes with Curves zijn niet alleen bijzonder lekker van smaak, ze zien er ook úit om op te eten. Het oog wil ook wat – dat begrijpen wij maar al te goed. Wij zorg daarom dat iedere taart handgemaakt en uniek is, niet te gewoontjes.

Wij houden van traditionele recepten maar wel met onze eigen twist. Zoals een red velvet taart met passievrucht of kersen, of een carrot cake met een laagje gezouten karamel. Of wat dacht je van een frisse cake met grapefruit? Wij willen de smaakbeleving versterken. Zoet met zout combineren, laten zien wat zuur kan doen met nootjes en spelen met texturen. Daarbij gebruiken wij enkel kwalitatieve en verse producten.

Tip: doe je ogen dicht bij de eerste hap, dan proef je écht meer!

Gezicht achter Cakes with Curves

Ik ben Katharina, de eigenaresse en patissier van Cakes with Curves. Als je me zoekt: ik sta in de keuken. Het maken van een taart is een heel proces van ontwerpen, ontwikkelen en testen totdat ik een perfect exemplaar heb gecreëerd. Een taart die er niet alleen uitziet om door een ringetje te halen, maar waar je ook van gaat watertanden. Het maken van taarten – van ontwerp tot ontwikkeling – is echt mijn grootste passie!

Dit is trouwens wel anders geweest. Al vroeg wist ik dat ik iets creatiefs wilde doen – grafisch vormgeven, ofzo. Toen er uit de beroepskeuze test op de mavo banketbakker uitkwam twijfelde ik nog. ‘’Ja hartstikke leuk, af en toe een taart maken,’’ dacht ik, ‘’maar ik ga echt niet élke dag bakken.’’

Drie jaar later kon ik mijn diploma voor zelfstandig werkend banketbakker in ontvangst nemen. Ik was toen nog werkzaam bij banketbakkerij Stoffer in Delft, maar ik kreeg de mogelijkheid om te gaan werken bij een bedrijf dat volop aan het groeien was.

Na 2,5 jaar daar te werken stopte ik. Ik had een nieuwe uitdaging nodig. Ook wilde ik nog steeds mijn patissier diploma halen en toch weer echt gaan bakken en besefte mij dat ik eigenlijk niets liever doe dan mensen blij maken met taarten en andere zoetigheden.

Ik besloot de sprong te wagen en begon voor mijzelf. Tegelijk deed ik met veel succes de patisserie opleiding waar ik mijn diploma voor haalde. Ondertussen heb ik al vele taarten en sweets gemaakt voor verjaardagen, bruiloften, gender reveal of een baby shower of gewoon voor de lekkere trek!

Hopelijk mag ik voor jou ook iets tofs neerzetten waar jij met andere van kan genieten!

Liefs,

Katharina